4 ord for 2023

De første 4 ord, du ser er dine magiske ord for 2023

De første 4 ord, du ser er dine magiske ord for 2023

Jeg håber, du er kommet godt ind i 2023.  

 

Året er allerede godt i gang, men der er stadig god tid til at gøre 2023 til det bedste år nogensinde. Det lyder måske som en floskel, men det behøver det ikke at være. Vi er stadigvæk i starten af et nyt år, og for mig er det et naturligt tidspunkt at gøre status over året og sætte mål for det, der kommer.  

 

Det, du fokuserer på, vokser. Bare det at skrive sine mål ned, gør det lettere at realisere dem.  

Det, du fokuserer på, vokser

På jagt efter 4 magiske ord for 2023

Den sidste månedstid er du sikkert også stødt på forskellige former for ‘ord-puslespil’. Forleden dag faldt jeg over én, der fangede mig både fordi jeg blev nysgerrig og fordi, der gik sport i at se, hvilke ord der først dukkede op.

 

Jeg blev straks nysgerrig og gik på jagt. 

Mine første 4 ord: Taknemmelighed (Gratitude). Forbindelser (connection). Livsformål (Purpose). Mirakel (Miracle).

 

Lynhurtigt relaterede jeg mig til de 4 små ord og tillagde dem betydning. Det var nærmest som om, at ordene valgte mig. Det lyder måske skørt. Men de gav genklang, og nu har jeg taget dem til mig. Bevidst og ubevidst er de blevet en del af mit fokus for 2023, og jeg lader mig inspirere i forhold til at skabe handling.

 

Det interessante er, at to dage efter fik jeg en invitation fra en veninde, som spurgte, om jeg ville med til et netværksmøde, hvor temaet var taknemmelighed. Og jeg sagde selvfølgelig “ja tak!” med det samme. De 4 ord er allerede ved at skabe betydning for mig. 

 

Prøv selv

Sådan gør du: 

  • Tag et kig på ord-puslespillet nedenfor. Gå på opdagelse og skriv de første fire ord, du ser.

  • Mærk efter om de 4 ord resonerer i dig. Hvis ikke, så gå på jagt efter nye, så du til sidst står med 4 ord, der giver genklang i dig. Ord som du tager med dig i 2023.

  • Skriv de 4 ord i en en bog eller i en note på din telefon og angiv dine mål og handlinger for 2023.

Mine 4 ord for 2023

 

Gratitude / taknemmelighed

For mig virker taknemmelighed. Jeg bliver glad af at finde det bedste og positive i andre mennesker og i det, der er. 

Inspiration til handling: Blive endnu bedre til at træne min taknemmelighedsmuskel ved at gøre det til en vane at slutte dagen med at skrive 3 ting, jeg er taknemmelig for.

Purpose / Livsformål

Mit livsformål har forandret sig over tid. Tidligere var jeg meget optaget af at være en god chef og leder – og opnår resultater. Nu handler det mere om at give tilbage og være der for dem omkring mig – og bruge min indsigt til at hjælpe andre med at udvikle sig personligt og forløser deres potentiale.

Som de gamle grækere tror jeg på, at vi er formålsbestemte væsener og født af en grund, som kun vi hver især kan opfylde. Alt, hvad vi gør, starter med en intention.

Inspiration til handling: Lyt til det der giver dig glæde og energi. Spørg dig selv, hvad der giver mening for mig. Hvornår oplever du glæde, energi og personligt engagement? Skriv 3 ting, der umiddelbart kommer til dig. Undersøg om der en af tingene, du tiltrækkes mere af.

Connection / forbindelser

Det er min overbevisning, at alt på planeten jorden er forbundet. At vi er hinandens forudsætninger for at eksistere. Bare tænk på forbindelsen mellem mennesker, natur og klima. Vi skal tilbage til at leve i pagt og respekt med hinanden i naturen. I 2023 er mit mål at blive endnu bedre til det.   

 

Inspiration til handling:

Selv om jeg føler mig meget forbundet til naturen, så vil jeg i 2023 blive endnu bedre til, at:

  • Følge livets logik.
  • Give mere end jeg tager.
  • Blive endnu mere opmærksom på naturen og livets forbundethed.
  • Se mig selv som en del af et større hele.
  • Huske på at give plads til pauser, stilhed og naturen – også i en travl hverdag da det er med til at tanke mig op både mentalt og fysisk. 

Miracle / mirakel

Livet er et mirakel. Universet er et mirakel. Hver dag sker, der mirakler for øjnene af os. Tænk bare på et nyfødt barn, at vi trækker vejret, at vi kan se den blå himmel og de hvide skyer, at det bliver forår hvert år, at blomster har farver, og roser dufter. Alt er et mirakel. 

Inspiration til handling: Jeg vil være endnu mere opmærksom på de små mirakler i hverdagen. Øve mig i at se flere og flere mirakler hver dag.

Slip din
drøm fri

Skab forandringer i dit liv. Hold dig opdateret med inspiration, værktøjer og gode tilbud.