Det kræver ro at gro

Dorthe, 52 år.

Jeg er underdirektør i et firma med ansvar for 460 medarbejdere. Jeg står for driften, for omstillingen af digitaliseringen i virksomheden og for måden som vi arbejder og leverer på. Så jeg er meget på.


Jeg vil gerne dele ud af mine erfaringer

Forstå mig ret. Jeg er glad for mit arbejde, men det er også et arbejde, som styrer alt i min hverdag. Jeg kan mærke, at jeg er kommet til et sted i livet, hvor jeg har lært rigtig mange ting, som jeg gerne vil give videre til andre. Jeg vil gerne være sådan et menneske, jeg ville have elsket at møde som ung. En, der deler ud af sine erfaringer og giver unge mennesker en indsigt, som de kan få glæde af i livet.

Jeg opdagede, at det er rigtigt for mig at vokse organisk. Som at plante et frø og se det vokse.

Bygge bro til et nyt arbejdsliv

Jeg gør som regel ting 100 procent, og min forestilling var, at jeg kunne begynde at undervise ved siden af mit arbejde og på den måde bygge bro til et nyt arbejdsliv. Det ville kræve, at jeg var selvdisciplineret og målrettet. Men ærlig talt, det kan jeg godt se nu – det er ikke realistisk. Det ville blot fylde i mig som et ekstra præstationspres.


16 gode år tilbage på arbejdsmarkedet

Jeg er ikke et sted i livet, hvor jeg kan lade være med at tjene penge. Men jeg har mindst 16 gode år tilbage på arbejdsmarkedet, og kunne godt tænke mig at foretage et skift. Så spørgsmålet er, hvordan sætter jeg gang i ideen om at undervise, mens jeg arbejder. Det var den klarhed, jeg gerne ville finde svar på.

 

Hvorfor? Fordi jeg gerne vil give tilbage og leve et liv med større frihed og selvstændighed.

Nu har jeg lært, at man godt kan arbejde struktureret med abstrakte tanker. For det er livsdrømme jo. En masse strøtanker, store tanker, dybe tanker, som skal tage form.

Respekt for kraften i de små skridt

Nu ved jeg også, hvorfor jeg vil undervise. Det er noget, der kommer indefra. Og det giver mig ro. At jeg kender min destination, er en god ting, for så kan jeg begynde at planlægge vejen dertil. Nu forstår jeg, at jeg ikke nødvendigvis behøver at starte med at undervise 100 procent. Nu har jeg respekt for de små skridts kraft. At en lille indsats over lang tid, kan give et stort udbytte.


Realistisk at lade det vokse organisk

Jeg opdagede, at det er rigtigt for mig at vokse organisk. Som at plante et frø og se det vokse. Til sidst er det stort nok til, at jeg kan høste og leve af det. Det er sådan et arbejdsliv, jeg gerne vil skabe for mig selv. Det er realistisk, og det er jeg begyndt på nu. Jeg har lagt forskellige spor ud og kontaktet forskellige mennesker, der gerne vil hjælpe mig. Nu arbejder tiden for mig.


Strukturér dine livsdrømme

Forløbet hos Plateau har lært mig, at man godt kan arbejde struktureret med abstrakte tanker. For det er livsdrømme jo. Det er en masse strøtanker, store tanker, dybe tanker. En kombination af alt det du går med i dit hoved. Når du får sat det på struktur bliver det enormt konkret. Sætter du dig ned, sorterer og arbejder struktureret med dine livsdrømme – så kan du bedre realisere dem. Sådan har jeg ikke altid tænkt. Jeg har ladet mig styre af en masse ting udefra. Nu mærker jeg, at det vokser indefra. Jeg er et sted, hvor jeg har opnået at være tilfreds med at lade det ske over tid. Og det giver mig ro.

Indsigter

  • Jeg er et sted i livet, hvor jeg gerne vil give tilbage.

  • Jeg ved, hvad jeg vil – og at det er okay, at det tager lidt tid.

  • Jeg mærker den kraftfulde energi, der opstår når noget vokser indefra.

  • At kende sin destination gør det lettere at planlægge vejen dertil.

  • Abstrakte tanker kan struktureres.

  • Respekt for de små skridts kraft.

  • At man må træne for at blive god.

  • At det kræver ro til at gro.

Slip din
drøm fri

Skab forandringer i dit liv. Hold dig opdateret med inspiration, værktøjer og gode tilbud.