Lyt til det, der kommer indefra

Ida, 27 år.

Jeg har altid haft en enorm trang til at være fri. Pludselig befandt jeg mig i et kontor 11 timer hver dag.

Jeg ville bevise mit værd

Jeg arbejdede som advokatfuldmægtig, et sted, hvor man skal præstere for at komme længere op ad stigen, selvfølgelig skal man det. Det hele er sat i system. Alt ligger klar foran en, og hvis blot man gør, som man bliver bedt om, stiger man i graderne.

Jeg blev bedt om at administrere et projekt, og jeg præsterede, som det forventedes og mere til. Jeg blev overrasket over, at jeg kunne leve op til “præstationsmålene”. Jeg ville bevise mit værd overfor mine chefer, og jeg tog gerne imod nye arbejdsopgaver for at gøre indtryk. Der var travlt og altid mere arbejde, der kunne laves, og flere timer, der kunne debiteres.

Sådan sker det, lige pludselig sidder du i saksen. 

Jeg blev mere og mere træt, og så en dag sagde min krop stop. Mine depoter var udtømte, og jeg gik ned med stress.

En dag sagde min krop stop  

Man kan opretholde sådan en kadence et vist stykke tid, men på et tidspunkt spørger man sig selv, hvorfor gør jeg det her? Hvis jeg skal være ærlig, kan jeg ikke sige hvorfor. Jeg passede ligesom bare mit arbejde. Jeg vidste ikke, for hvem mit arbejde gjorde godt, og jeg kunne ikke se nogen ende på det arbejde, der lå foran mig, hvorfor vi skulle holde alle de møder? Og arbejde fra tidlig morgen til sen aften.

Jeg blev mere og mere træt, og så en dag sagde min krop stop. Mine depoter var udtømte, og. jeg gik ned med stress.

 

Altid noget, der var vigtigere

I et travlt arbejdsliv, kan man glemme de helt grundlæggende ting om sig selv. Jeg ved der er mange, der går rundt og er semi-glade i deres arbejde. De har nogle ting i deres liv, som de gerne vil ændre, men nu sidder de midt i det, og så bruger man ikke tid på at spørge sig selv, hvor man gerne vil hen, eller hvad man vil bruge sin tid og sit liv på. Jeg har mange venner, som virkelig har mange muligheder, som kan realiseres næsten med det samme. De mangler bare at reflektere over, hvad der skal til i praksis for at blive mere glad. For måske kan det faktisk lade sig gøre. Tit går man og tror, at ens drømme er urealistiske. Sådan har jeg i hvert fald haft det. Så skubber man dem væk. På mit arbejde var der altid noget, der hastede mere.

Jeg ved der er mange, der går rundt og er semi-glade i deres arbejde. De har ting i deres liv som de gerne vil ændre, men de får ikke spurgt sig selv, hvad de vil bruge tiden og livet på.

Jeg fik tid til at tænke
Jeg fik tid til at tænke, da jeg blev sygemeldt med stress. Til sidst kunne jeg ikke se klart. Jeg blev anbefalet at deltage i en gruppe i et forløb hos Søs. Det hjalp at lytte til andre på min egen alder, der var i lignende situation. Det at høre deres tanker og refleksioner over deres liv. At høre om deres drømme og visioner gav mig selvtillid til at sige min egen drøm højt. Hvad giver mig energi, hvad synes jeg er spændende? Hvad drømmer jeg om?

At konkretisere disse tanker i sit hoved hjalp mig videre. Nu ved jeg, hvad der betyder noget for mig. Frihed er vigtigt for mig. Selvbestemmelse er ­­­­vigtigt. Kontakt med mennesker betyder meget for mig. Derfra kan jeg nu se på min situation og spørge, hvad kan jeg gøre ved det?

 

Nu har jeg fået mig selv med

Jeg vil gerne forme og tage ansvar for mine egne sager og projekter. Se at mit arbejde hjælper andre mennesker, det betyder meget for mig. At eksekvere og se mine resultater udfolde sig i virkeligheden. At afslutte i stedet for at administrere. Det gør man på nogen kontorer, så nu er jeg startet sådan et sted. Sådan en beslutning, ville jeg ikke kunne træffe, hvis jeg ikke havde haft samtaler med Søs. Vi fik talt det igennem og fik vendt fordele og ulemper. Og nu giver det absolut mening, og det er tilmed sjovt. Livet er sgu sjovt.

Indsiger

  • Det hjalp mig at tale rundt om værdier, konkretiserer tanker og mærke, hvad der giver energi, og hvad der betyder noget for mig.
 
  • Det er vigtigt for mig at have en dagligdag, hvor jeg føler, at jeg hjælper andre mennesker.
 
  • Jeg skal holde fast i det, der betyder noget for mig.
 
  • Jeg skal huske at lytte til det, der kommer indefra.

Slip din
drøm fri

Skab forandringer i dit liv. Hold dig opdateret med inspiration, værktøjer og gode tilbud.